14. lokakuuta 2012

Nörttien rommit

Älypuhelimet ovat käteviä laitteita. Yhdellä vehkeellä saa aikaiseksi niin paljon erilaisia enemmän tai vähemmän hyödyllisiä asioita. Mutta kaikki elektroniikka vanhenee nopeasti, varsinkaan, jos sitä ei päivitä välillä. Kyllästyin oman Samsung Galaxy S:n bugailuun ja hidasteluun, joten päätin vihdoin rootata koneen ja laittaa custom-romin sisään. Päädyin Cyanogenmodiin, koska se oli ensimmäinen minkä löysin. Hyvät perustelut, vai mitä? Näillä ohjeilla homma kävi leikiten.

Reilun tunnin asennuksen jälkeen puhelimessa pyöri uusimpaan Jelly Beaniin (4.1.2 versioon) perustuva käyttöliittymä. Ero entiseen 2.3.3 versioon on huikea. Tämähän toimii nyt paremmin kuin koskaan ennen! Kaikki pyörii nyt paljon sulavammin, eikä bugailua ole (vielä) ollut. Mitä nyt puhelimen oma kamera-appsi hävisi kokonaan, mutta Playsta löytyi vaihtoehtoinen ohjelma. Lisäksi uudistuneen ulkoasun ja kaikkien isojen ja pienten ominaisuuksien ansiosta tämä tuntuu uudelta puhelimelta. Jos ei huomioi kuorien kolhuja ja naarmuja...

Oli Samsungin syy (raha) hylätä entinen lippulaivansa mikä tahansa (se on raha) ja jättää miljoonat käyttäjät vaille päivityksiä, niin onneksi internetistä löytyy pelastus. Jos Samsungin (rahanahneet paskiaiset) antamat vaihtoehdot on joko A) Osta uusi puhelin, tai B) Jatka vanhan käyttämistä epävakauksista välittämättä, niin kyllä vaihtoehto C)ustom-rom on paras.

Ei kommentteja: