4. huhtikuuta 2012

Sarjakuva-ahdistus

Pari viikkoa sitten kirjoittelin tilanneeni Walking Dead-sarjakuvan. Tilailussa kyllä vähän kesti. Britti-Amazonissa oli edullisin, mutta sitä ei ollut sillä hetkellä saatavilla, joten kokeilin tilata kahdesta ruotsalaisesta kaupasta siinä toivossa, että saisin sen nopeammin. Toisin kävi.

CDon oli ensimmäinen paikka. Itsellä kun oli vitosen alekoodi, niin ajattelin sen käyttää hyväksi. Pari päivää tilauksen jätön jälkeen kävin uteliaisuuttani katsomassa, että missä vaiheessa tilaus oli. Huomasin, että koko kirjaa ei enää sivuilta löytynyt. Kysymystä sisään ja vastattiin, että kirja on loppuunmyyty eikä ole tulossa. Dääm.

Seuraava kohtuuhintainen mesta oli Adlibris. Siellä lupailtiin lähettää 2-5 päivän aikana. Päätin vielä piruuttani varmistaa kysymällä sähköpostilla etukäteen, että onko todellakin näin. Vastaus oli myöntävä. Laitoin tilauksen sisään. Taas parin päivän päästä menin katsomaan tilauksen etenemistä. Tuote oli LOPPU eikä enää tilattavissa. Ylläri.

Tässä vaiheessa Amazon oli saanut tuotetta varastoon, joten päädyin taas sinne. Sieltä laitettiin kirja tulemaan tiistaina ja se oli yllättäen perillä jo perjantaina. Kiitti Amazon, suhun voi luottaa! Siitä lähtien onkin tullut lueskeltua tunti-pari päivässä.

Ei ole paljoa enää jäljellä...

Tuhtia kirjaa ei ole mikään mukavin lukea, mutta sisältö on rautaa. Laitoin merkille, että tv-sarja ei orjallisesti seurannut kirjan juonta. Tämä on hyvä, sillä tapahtumat pysyvät yllätyksellisinä eri hahmojen kuollessa/jäädessä henkiin. Vähän kyllä mietityttää, että pääseeköhän ihan rankimmat jutut televisioon asti, sillä onhan tämä aika ahdistava.

Yllättävän kauan osasin vältellä tätäkin teosta, vaikka zombien ystävä olenkin. Tämmöinen pidempi-ikäinen formaatti kyl toimii paremmin, kuin puolitoistatuntinen elokuva, joissa olen tähän mennessä pysytellyt. Tuo kirja kattaa noin puolet tähän mennessä ilmestyneistä sarjakuvista, joten pitihän tuota laittaa lisää tulemaan. Ehkäpä näiden jälkeen voisi jopa harkita lukevansa muitakin sarjakuvia. Niitä kun tulee luettua lähinnä vain strippi-muodossa.

Ei kommentteja: