23. maaliskuuta 2012

Luutnantin paluu

Altia päätti tuoda Jaloviinan 80-juhlavuotensa kunniaksi markkinoille rajoitetun erän kahden tähden Jallua. Tätä ainetta ei olla tehty sitten vuoden 1948 jälkeen. Totta kai uteliaisuuttani kävin hakemassa pullon maistelua varten ja toisen ajattelin laittaa jemmaan.


Maultaan kahden tähden Jaloviina on lähempänä kolmen kuin yhden tähden sisarustaan. Konjakkisuus puskee siis lävitse ja jälkimaku on aika pistävä. Ei kyllä ole yhtään niin helppoa juotavaa, kuin tähden Jallu.


Kolmannelle Jallulle tuskin on tarvetta nykymarkkinoille, mutta kyllähän tämä tällaisena erikoisuutena menee. Onnittelut siis Jaloviinalle ja sen pitkälle taipaleelle!

4 kommenttia:

Niko kirjoitti...

Hieno ostos! Hauska kyllä, että tuo tuli nyt edes toviksi markkinoille. Siitä yhen tähen jallun legenda-statuksesta johtuen ei vain taida nuo muut ihan niin suosituiksi nousta. Tai en sitten tiedä, että miten tuota kolmosta on kulunut. Itsehän olen nössö enkä koskaan ole ollut Jallun-juoja vaikka meikästä se siisti brändi (heh) onkin.

S. Kauppinen kirjoitti...

Löytyyhän nuo viime vuoden myydyimpien viinojen listalta molemmat ja vielä peräkkäin. Yhtä tähteä menny silti tuplasti enemmän.

http://www.taloussanomat.fi/myynti/2012/01/18/miksi-leijona-kumoaa-kossun/201221110/135

Niko kirjoitti...

Hyvin kyllä kelpaavat kansalle molemmat. Oma suosikki, sisuviina, löyty kans listalta. Ihan älytön kyllä nuiden kärkipäiden luku ku vertaa vaikka nuihin jalluihin.

S. Kauppinen kirjoitti...

Joo ei oo monella asiaa kärkikahinoihin. Vähän kyllä vodkat tekee kauppaansa täällä. Yks löytyy top-10:stä.